poppel_logo

Tips til størfiskeri

  • Stør er en prægtig trofæ-fisk, og størfiskeri kan være stærkt vanedannende. Det er eksotisk, sjovt og en nervepirrende dyst, når du mærker den store fisk tage kampen op. Sportsfiskeri er kommet for at blive ved Poppelsøen Put & Take!
  • Vi passer godt på vores store bestand af stør hos Poppelsøen Put & Take, Så husk at læse om vores regler for størfiskeri før du går igang. 
  • Eksperimentér med fiskeriet og de agn, du benytter. Dog er det sikkert, at størfiskeri kræver en kraftig fiskestang, line og hjul. Du finder alt til størfiskeri i vores grejbutik Poppelshoppen. Her finder du boilies og pop-ups, forfoder og partikler, pellets, boosters, dips, oils og liquids – og selvfølgelig også kvalitetsstænger og kvalitetshjul. 
  • Størmåtter kan du låne gratis ved søen.
  • Størfiskeriet har fra begyndelsen været en populær fiskeform i Poppelsøen Put & Take. Søens størrelse og de mange fisk gør fiskeriet begyndervenligt, men vi har også mange garvede sportsfiskere, der vælger fiskeri ved Poppelsøen Put & Take igen og igen.
  • Vores største stør vejer ca. 50 kg og er af arten Hviluga. Søen er
    hjemsted for seks arter: Hviluga, Beluga, Diamant (Russisk Stør), Stjerne, Sibirisk og Hvid.

Arter

Belugastør

Beluga stør

Belugastøren stammer fra området omkring Sortehavet og Det Kaspiske Hav, og det er først i 2011, at de første Belugastør er sat ud i et par danske put & take-søer, blandt andet Poppelsøen. Belugastøren er en vandrefisk, der gyder i floderne og vokser op i brak- eller saltvand. Det er den største af alle størarter. Tidligere er set Belugastør på op til otte meter og 1,5 ton. Nulevende stør bliver dog knap så store. Belugastøren er en grådig rovfisk, der fighter godt, så endelig husk at stille bremsen, så den kan trække line ud under fighten. Ofte springer den fri af vandet under fighten. Den kan kendes fra de andre størarter i Poppelsøen, blandt andet på sin brede mund. Belugastøren kan have 2 forskellige nuancer, både en mørk og en lys udgave som det fremgår af billederne nedenfor.

Sibirisk stør

Sibirisk stør

Den Sibiriske Stør stammer, som navnet antyder, fra Sibirien. Arten kan blive mere end to meter lang og veje mere end 200 kg. I modsætning til de fleste andre stør, lever de hele deres liv i ferskvand. Der er udsat 12 Sibiriske Stør på op til knap otte kg i Poppelsøen. 

Diamantstør

Diamantstøren stammer fra området omkring Det Kaspiske Hav og Sortehavet. Ligesom de fleste andre størarter gyder de i ferskvand, men vokser normalt op i brakvand. Det er en af de mindre størarter, der kun bliver godt to meter lang og ca. 100 kg. Poppelsøens Diamantstør blev udsat i eftersommeren 2011.

Hviluga stør

Hvilugastør

Stjernestør

Stjernestør

Hvid stør

Hvid stør

Køb stør-madding i kiosken

hjemmeside_smelt