Forside

Tips og tricks

Stør-fiskeri

Stør er en prægtig trofæ-fisk, og størfiskeri kan være stærkt vanedannende. Det er eksotisk, sjovt og en nervepirrende dyst, når du mærker den store fisk tage kampen op. 

Søens størrelse og de mange fisk gør fiskeriet begyndervenligt, men vi har også mange garvede sportsfiskere, der vælger fiskeri ved Poppelsøen Put & Take igen og igen. 

Vores største stør vejer ca. 56 kg og er af arten Hviluga. Søen er hjemsted for seks arter: Hviluga, Beluga, Diamant (Russisk Stør), Stjerne, Sibirisk og Hvid. 

 Størene svømmer rundt langs bunden og jager deres føde, så det er også på bunden at der skal fiskes.. Den suger byttet ind ved at skyde munden ud som en støvsuger.

Størfiskeri kræver en kraftig fiskestang, line og hjul. Du finder alt til størfiskeri i vores grejbutik Poppelshoppen / kiosken. Du kan også leje en fiskestang som er klar til brug, med den rigtige line, krog og lod.

Lav et forgang på 2 m monofil/fluorocarbon line.  Her sættes en stor enkeltkrog str. 2-4 uden modhager. Monter desuden et kraftigt lod på eks. 40-60 gram, så du kan komme ned på bunden.  Når støren napper ud efter agnen, vil du ofte kunne se små vip på spidsen af fiskestangen.  Giv herefter modhug med det samme. Støren kæmper godt, og kan fighte vildt. Den kan både rulle rundt, og hoppe kraftigt ved overfladen. 

Du kan købe madding i kiosken

Madding

hjemmeside_smelt

Endegrej

stør endegrej

Stang leje

fisker 5

STØR Arter

Belugastør

Beluga stør

Belugastøren stammer fra området omkring Sortehavet og Det Kaspiske Hav, og det er først i 2011, at de første Belugastør er sat ud i et par danske put & take-søer, blandt andet Poppelsøen. Belugastøren er en vandrefisk, der gyder i floderne og vokser op i brak- eller saltvand. Det er den største af alle størarter. Tidligere er set Belugastør på op til otte meter og 1,5 ton. Nulevende stør bliver dog knap så store. Belugastøren er en grådig rovfisk, der fighter godt, så endelig husk at stille bremsen, så den kan trække line ud under fighten. Ofte springer den fri af vandet under fighten. Den kan kendes fra de andre størarter i Poppelsøen, blandt andet på sin brede mund. Belugastøren kan have 2 forskellige nuancer, både en mørk og en lys udgave som det fremgår af billederne.

Sibirisk stør

Sibirisk stør

Den Sibiriske Stør stammer, som navnet antyder, fra Sibirien. Arten kan blive mere end to meter lang og veje mere end 200 kg. I modsætning til de fleste andre stør, lever de hele deres liv i ferskvand. Der er udsat 12 Sibiriske Stør på op til knap otte kg i Poppelsøen. 

Diamantstør

Diamantstøren stammer fra området omkring Det Kaspiske Hav og Sortehavet. Ligesom de fleste andre størarter gyder de i ferskvand, men vokser normalt op i brakvand. Det er en af de mindre størarter, der kun bliver godt to meter lang og ca. 100 kg. Poppelsøens Diamantstør blev udsat i eftersommeren 2011.

Hviluga stør

Hvilugastør

Stjernestør

Stjernestør

Hvid stør

Hvid stør